Over onze dirigent

Roelof van Middendorp ontving zijn eerste orgellessen aan het harmonium van Gert van de Brink. Op 16-jarige leeftijd begeleidde hij de eerste kerkdiensten, zowel in de regio als in zijn woonplaats Barneveld. Geboeid als hij van jongs af aan was door orgelmuziek, vervolgde hij zijn lessen bij Evert van de Veen en John Propitius. John stimuleerde hem sterk een muziekvakstudie te gaan volgen. Zo gezegd, zo gedaan. Roelof begon in 1995 aan de Schumann Akademie te Utrecht. Dit is een opleidingsinstituut die de opleidingen van de voormalige staatsexamens verzorgt. Met als hoofdvak orgel en bijvak piano volgde hij de opleiding tot docerend musicus bij onder andere Euwe de Jong en Wout van Andel.

Tijdens de opleiding maakte hij gebruik van de mogelijkheid om koordirectie te studeren. Belangstelling hiervoor ontstond door het begeleiden als organist of pianist bij koorzangavonden en omdat de vraag kwam om dirigent te worden. In 1997 kreeg Roelof, als opvolger van John Propitius, zijn vaste aanstelling als hoofdorganist in de Oude Kerk van Barneveld. Daarnaast heeft hij een lespraktijk met orgel en pianoleerlingen waarbij de Oude Kerk een mooie locatie vormt voor verschillende activiteiten.

Verder zijn er de orgel- en koorconcerten. Als dirigent is Roelof verbonden aan verschillende koren. Naast het Veenendaals Christelijk Mannenkoor staat hij voor een jongerenkoor, een mannenkoor en een gemengd (ouderen) koor. Verder werkt hij regelmatig mee aan cd-opnames als dirigent of begeleider.

Website: www.rvmmusicus.nl